Herman Boekelo

Herman is geboren en getogen te Musselkanaal in een landelijk gelegen pittoreske dorpje genaamd het 1e Oomsberg.

Naar school ging hij aan de basis school de Chr. Verbindingsweg te Musselkanaal en de school directeur Tecke Withaar die direct bij de school woonde had zelf ook postduiven en vloog er ook wedvluchten mee en niet zonder succes. De buurjongen van Herman had ook altijd postduiven en Herman nam zelf ook op 12 jarige leeftijd duiven maar dat waren sierduiven. Al gauw kwam Herman op het idee om die sierduiven af te richten maar dat was zonder succes en er kwam maar 1 van de 4 terug en daarna dacht hij eraan om dan toch maar duiven te houden die terug kwamen naar het hok als hij ze weg bracht. Al gauw werden er een paar postduiven gehaald van verschillende liefhebbers waaronder 1 van docent T. Withaar.

In het jaar 1982/1983 is Herman lid geworden van een Postduiven vereniging in zijn woonplaats en er werd gevlogen met 3 jonge duiven op de jonge duiven concoursen zonder veel succes. In het jaar 1984 had herman al weer iets geleerd en er werd wederom met de jonge duivenvluchten deelgenomen in 1984 en dit met 6 jonge duiven waarvan 1 aanvlieger van een liefhebber uit Enschede fam. Hassink met de ringnummer 1984-809108 een doffer. Hij vloog als jonge duif 4 x prijs met als afsluiter een 2e plek van de gehele CC de Kanaalstreek tegen ca. 2.200 duiven en dat zette Herman al aan het denken, “waarom die " 108" wel en waarom doen die anderen het niet met dezelfde verzorging” en dat werd verder uitgewerkt. De " 108" vloog 3x een 1e prijs in zijn carrière en ca. 45 prijzen. Met die kennis en ervaring is Herman steeds verder gaan zoeken naar kwaliteit en die vond hij o.a. uit zonen uit de " 108" en uit een directe dochter van een super kweekkoppel van Comb. Drenthen -Bruinsma waar de 1e successen mee werden geboekt. O.a. In zijn vereniging toen ca. 35 leden 3 jaar dagfond kampioen o.a. en 3 x beste dagfond duif 2x 1e prijs van ca. 22.000 duiven en 2e en 10e beste jonge duif CC de Kanaalstreek met prijspercentages van gem. Ca. 50% Na deze periode heb ik door mijn studie afscheid genomen van de duivensport en na mijn studie ben ik een Makelaarskantoor en hypotheek advies bureau gaan overnemen wat in de eerste 5 jaren veel tijd in beslag nam waardoor er geen ruimte was voor het verzorgen/ houden van duiven.


Herstart met de postduivensport

In de winter van jaar 1998-99 werd er voor het eerst weer nagedacht of ik wel weer actief wilde worden in de duivensport en na overleg met mijn vrouw hebben wij besloten dat als ik weer actief deel wilden nemen aan de duivensport ik het totaal anders zou doen en mij wilde specialiseren op de dagfondvluchten en ik wilde in praktijk brengen van wat ik dacht als jeugdliefhebber te hebben geleerd. Ik ging op zoek alleen bij de beste hokken met duiven van dat moment waarin ieder geval 3 generaties lang 1e prijswinnaars in groot verband in hun genenpool vererfd waren, dat was voor Herman zijn beleving noodzaak voor het komen tot de absolute top en hij zette zijn eerste strategische zetten.

Behoorlijke progressie geboekt na adviezen van Willem de Bruijn te Reeuwijk:

Toen Willem in 2002 de beste doffer van Nederland had met "de Olympic Zeus" is Herman direct in de auto gesprongen om een jonge duif te halen van die doffer. Wat Herman toen nog niet wist en dat was dat hij bij een liefhebber kwam met een fanatisme die maar voor weinig liefhebbers is op te brengen. Ook was Herman overdonderd door de geweldige kennis van Willem over het spelen met de Doffers en duivinnen. Dat Willem wel iemand wil helpen die serieus met de duivensport bezig is blijkt wel uit het feit dat Willem een deel van zijn kennis en ervaring aan Herman wilde overdragen zodat Herman op een nog hoger plan kon presteren en die kennis is met een geweldige succes toegepast op het hok vanaf 2002. Het succes met het spelen van de duiven door Herman is dan ook door het overdragen van Willem zijn systeem voor een deel te danken aan Willem de Bruijn.Nog steeds geeft Willem nog telefonisch zijn adviezen aan Herman


Ontstaan der combinatie Koning - Boekelo

Na zelfstandig 3 jaar te hebben gevlogen op topniveau bij de beste 25 liefhebbers van Nederland WHZB werden de werkzaamheden om te presteren zoals Herman graag wilde i.v.m. zijn werkzaamheden van zijn Makelaardij hem toch te veel en daarom werd er gekeken hoe dat moest worden opgelost om toch te kunnen blijven presteren op een het liefst nog een hoger niveau.

Dat was in Herman zijn beleving alleen mogelijk als hij iemand vond die met hem samen de duiven wilde verzorgen maar geen verandering wilde zoals Herman de duiven wilde spelen en die heeft Herman in 2004 gevonden in de naam van. Johan Koning die al vele jaren zelf met de duiven had gevlogen met wisselende succes en die eigenlijk hetzelfde probleem had door dat hij in ploegen werkt dus wisselende diensten.

Kortom dat was de perfecte oplossing voor twee liefhebbers die als ze alleen bleven spelen te weinig tijd hebben om alles te doen wat mogelijk is om hard te spelen en samen kunnen wij de werkzaamheden verdelen.